Mikrolösningar för mikroföretag

Varför verkar så många tro att man måste ha jätteprojekt så fort det pratas om hemsidor? De småpaket som ofta erbjuds av webbhotellen innehåller oändligt mycket mer än vad en mikroföretagare faktiskt behöver. En del vill helt enkelt bara ha ett "visitkort" fast på nätet. Kanske med någon bild också.

Det var dom tankarna som fick mig att fundera kring det här med särskilda lösningar för de som inte ens vet om dom vill ha en hemsida. Fast egentligen vet att dom borde eftersom fler och fler frågar om hemsideadress och e-post. Att idag bedriva verksamhet utan e-post är i princip omöjligt om man har andra kunder än de allra närmaste och trognaste. Ingen fel med det, men så fort det tillkommer någon ny, bekantas bekanta eller liknande som söker kontakt, då behövs e-post! Nästa steg är en hemsida som förutom kontaktinformation kanske också berättar lite kort vad man håller på med och var man befinner sig geografiskt (om det behövs).

När man väl har en hemsida finns också väldigt bra möjligheter att samverka med andra genom att länka ihop sidor. Du som är byggnadssnickare kan erbjuda dina kunder en elektriker bara ett klick bort, eller kanske en målare eller nån som kan köra lastbil med de tunga transporterna. På så sätt kan man ge kunderna extra service och samtidigt hjälpa varandra.

Det är inte det sämsta!

8 feb 2014