Webbutik, blogg och andra verktyg

Sälja saker på nätet

För dig som säljer varor då och då kan en webbutik vara användbar. Kunden kan direkt se vad du erbjuder och även genomföra köp direkt på nätet om de vill. Distanskonsulten erbjuder en webbutiklösning som räcker bra för dig som bara har upp till cirka 20 produkter och inte säljer några större volymer. Säkra betalningsrutiner ingår.

Systemet hittar ni på www.ecwid.com och det är helt gratis att använda om man inte har så stor omsättning.

Blogga

Vill du kombinera hemsida och blogg går det utmärkt här på n.nu (med eller utan hjälp).

Det finns också andra, mer eller mindre renodlade bloggverktyg på nätet. Det är bara att registrera sig och sätta igång. Vill du ha en egen domän kopplad till din blogg, eller om du har väldigt mycket besökare eller behov av mer avancerade funktioner får du ofta betala en avgift. Som avancerade funktioner kan nämnas besöksstatistik, möjlighet att lägga in egen kod och liknande. Många börjar med gratisversionen och om man trivs med den kan man välja att uppgradera sitt konto senare.

Exempel på bloggverktyg:

Blogger och Blogspot (kopplade till Google)

Bloggo.nu

Wordpressbloggen

Facebook, Google+ och Twitter

För dig som vill kommunicera i kortform, skapa dialog eller nätverk är sociala medier bra verktyg. Både Facebook och Twitter är gratis att använda. Man är inte anonym, men väljer själv hur mycket som ska vara synligt i hög grad. På Facebook registerar man sig som person, men kan sedan välja att skapa en särskild sida för sitt företag, ämne, förening eller vad det nu är. På Twitter kan du registrera flera konton om du vill, de måste dock kopplas till en fungerande e-postadress i ditt namn.

Här kan du läsa hur svenskarna använder sociala medier (DN-artikel från oktober 2013)