Hemsidepaket för föreningen?

Många är trötta på att välja bland massor med alternativ som man ibland inte ens förstår. Det gäller mobilabonnemang, elleverantör, pensionsfonder och tusen andra saker. Det gäller också hemsidor. Idag säger man att "det som inte finns på nätet, det finns inte alls". Det blir viktigare och viktigare att ha en hemsida i takt med att telefonkatalogen och gula sidorna används av allt färre.

Anledningen till att jag startade den här siten är att jag mött många, många som helt enkelt avstått från att etablera sig på nätet för att det upplevs krångligt. Till och med enkla, pedagogiskt upplagda webbhotell som  n.nu eller Webnode  eller kan upplevas krångliga för den som inte är van.

Hur registrerar man en domän? Vad måste jag egentligen betala för? Måste det kosta tiotusentals kronor?

Det finns ett växande behov av paketering för att förenkla. Målgruppen är huvudsakligen mikroföretagare eller ideella föreningar eftersom det är där behovet är som störst.  Ofta saknas både tid och kunskap för att man själv ska kunna etablera sig på webben, ekonomin påverkar också, förstås.

Resultatet blir ofta att man avstår helt - vilket i sin tur medför att kunder/medlemmar får svårare att hitta kontaktinformation och annat. Missa inte tåget! Använd er av hemsidetipsen om ni vill bygga själva, eller svara på webbformuläret på förstasidan om ni vill ha ett komplett förslag. Svårare än så behöver det inte vara!

 

9 jan 2014